Gustav Leonhardt och det svenska teamet säkrade brons vid prisutdelningen i Lyon igår, Bocuse d’Or 2025. Världens mest prestigefyllda gastronomiska tävling. Detta är en betydande framgång som bekräftar Sveriges starka position på den internationella gastronomiska scenen. Stort grattis Gustav Leonhardt och team Sweden till en välförtjänt plats på prispallen.
“Vi är stolta över vår insats i årets Bocuse d’Or. Nivån har varit extremt hög och vi har verkligen fått visa vad svensk gastronomi står för. Att vi dessutom får åka hem med en bronsstatyett är en otrolig ära och ett bevis på det hårda arbete och den passion som vårt team har lagt ner.” säger Gustav Leonhardt, Sveriges kandidat i Bocuse d’Or
Sveriges tävlingsrätter:
Hummerglacerad Havsgös med kelpolja, Konfiterad rotselleri, kombu & citronverbena, Trädgårdssallad, blekselleri & jalapeno, – Sabayonne på hummer med ingefära & citrusblad

Foto: Gustaf Björlin/ The Food Office
Min första rätt, tallriksserveringen, hyllar det svenska jordbruket och havets rena smaker. Med inspiration från vårt mångkulturella samhälle och ett genuint hantverk skapas en modern tolkning av svensk mat, fylld med smaker från hela världen. – Gustav Leonhardt – Sveriges kandidat i Bocuse d’Or 2025
Kryddstekt och murkelfärserad rådjursadel & pepparglacerad ytterfilé. Rådjurspaj med mörbakad bog, anklever, savojkål & grön Chartreuse. Hö-rökt vinteräpple & röda vinbär, – Grönpeppar- & ankleversås. Consommé på rådjur smaksatt med Oolong te, svampravioli & ”vinterskörd”.

Foto: Gustaf Björlin/ The Food Office
Jag hämtar inspiration från höstens jakt och vinterns skördar. Min fatservering är en hyllning till naturens unika skatter. Jag har kombinerat smaker från den svenska naturen med äpplet, som symboliserar vänskap, kunskap och nytänkande. Mina rätter bygger på svenska traditioner, årets växlingar och naturens vilda skönhet. Genom att blanda tradition och nytänkande vill jag hedra landskapen som har format mig. – Gustav Leonhardt – Sveriges kandidat i Bocuse d’Or 2025
Bocuse d’Or Sweden
Kandidat: Gustav Leonhardt
Commis: Noel Moglia
President: Tommy Myllymäki
Coach: Peter Asp Jelksäter
Foto: Gustaf Björlin/ The Food Office