Provinum välkomnar Champagne Palmer

21 juni 2023

Palmer & Co har under 75 år skapat fantastiska champagner tack vare odlare som valde att gå samman och bilda ett kooperativ. Det var precis efter andra världskrigets slut som sju odlare i Champagne bestämde sig för att göra vin tillsammans under ett och samma namn. De grundade Palmer & Co 1947 och har sedan dess blivit fler och fler odlare.

”Jag har följt Champagne Palmer länge och imponerats av deras höga och konsekventa kvalitet. De är redan ett välkänt vinhus i Sverige och vi vill att ännu fler ska få upptäcka denna kvalitetsproducent. Vi är otroligt stolta och glada att få förtroendet att vidareutveckla Palmer i Sverige.”
– Elisabeth Engelsen Ellqvist, vd Provinum

Gemensamt för Champagne Palmers odlare är deras högklassiga vingårdar med grand cru och premier cru lägen som är en otrolig tillgång. Vinerna har välkomnats över hela världen tack vare sin elegans, harmoni och jämna höga kvalitet. Ett av flera signum för Champagne Palmer är att vinerna alltid har en stor andel chardonnay och likt många av de allra mest ambitiösa producenterna har de även en stor andel reservviner i sina cuvéer. Reservviner som de vårdar på allra ömmaste vis. Stor del av produktionen sköts fortfarande för hand, som till exempel remuage och degorgering.

Även tid är en beståndsdel som Champagne Palmer tar på största allvar. Varje flaska champagne med deras namn på etiketten har vilat länge på sin jästfällning innan den släpps, många gånger hela tre gånger så lång tid som appellationens regler kräver. För det är just med denna avgörande ingrediens- tid- som perfektion kan uppnås. Det tar helt enkelt tid att skapa en tidlös, naturligt elegant champagne i perfekt balans.

 

Läs mer om Palmer och champagnerna