Provinum inleder viktigt samarbete med Bocuse d’Or Team Sweden

11 juni 2024

 

Provinum har i egenskap av exklusiv vinpartner inlett ett samarbete och gått in som sponsor till Bocuse d’Or Team Sweden. Satsningen som Bocuse d’Or Team Sweden gör är ett kontinuerligt projekt där sponsorer är helt avgörande för att skapa de bästa förutsättningarna att lyckas.

I Bocuse d’Or visar vi upp det allra bästa och mest avancerade av svensk gastronomi. För att nå världstoppen krävs det att vi har långsiktiga partners som ser värdet av att utveckla svensk gastronomi. Provinum är just en sådan partner som genom sitt engagemang ser till att vi tillsammans driver utvecklingen av branschen framåt.
-Andreas Stenberg, Ordförande för Bocuse d’Or Team Sweden

Bocuse d’Or har sedan starten 1987 blivit världens mest prestigefyllda tävling inom matlagning. VM för kockar och en institution för att driva gastronomin framåt. Nästa final avgörs i Lyon i januari 2025 och vägen dit innebär hårt arbete för hela teamet.

Eftersom vi på Provinum drivs av att utveckla svensk gastronomi går detta partnerskap hand i hand med vår affärsidé “Att höja gastronomin på de svenska borden”. Att Sverige som nation fortsätter att vara konkurrenskraftig med framskjutna placeringar i tävlingen Bocuse d´Or är avgörande. Detta stärker Sverige som gastronomisk nation såväl nationellt som internationellt.
-Matthias Pettersson, Sales Development Manager och Partner på Provinum

Många svenska kockar har framgångsrikt tävlat och nu är det dags för Gustav Leonhardt att ta sig an huvudrollen. Han har tidigare varit en del av teamet i Sebastian Gibrands, Jimmie Erikssons och Alexander Sjögrens satsningar. Gustav Leonhardts meritlista är lång med bland annat den ärofyllda titeln Årets Kock 2021 och arbete på topp-restauranger som Aira och Agrikultur.

Att vi i Bocuse d´Or Team Sweden får möjlighet att jobba tillsammans med Provinum ger ytterligare en dimension till min matlagning. Provinum skapar alltid kombinationer med stor respekt för maten där både mat och vin lyfts till ännu större smakupplevelser. Mat i världsklass kräver sitt vin.
-Gustav Leonhardt

För oss är det av allra största vikt att vinerna i glasen håller samma höga nivå som maten på tallriken. Vi väljer vin med omsorg och alltid från högklassiga producenter såsom Charles Heidsieck, Kloster Eberbach och Maison Joseph Drouhin.

Tillsammans utvecklar vi svensk gastronomi!