Ny design – samma magiska bubblor

17 maj 2024

La Réserve med fokus på reservvin

Champagne Palmers signaturvin Brut Réserve har fått det nya namnet La Réserve.

Med sitt nya namn och uppdaterad design på etiketten vill Palmer & Co rikta strålkastarljuset mot den stora andel reservvin i sin cuvée samt det fokus som de lägger på reservvinet. Innehållet i flaskan har inte förändrats utan är precis detsamma som det alltid varit med stor andel Chardonnay, druvor från grand cru och premier cru vingårdar i Montagne de Reims och lång lagring på jästfällningen. Vinet som utgör reservvinet i La Réserve är den redan färdiga cuvéen av tidigare års La Réserve. På så vis är det i varje flaska en lång kedja av äldre årgångar som följer med in i varje ny cuvée.

Ytterligare en nyhet är att Palmer & Co med sin nya presentation detaljerat beskriver innehållet i flaskan, såväl druvblend, som andelen reservvin, dosage samt tiden på jästfällning kommer finnas att utläsa av flaskans baksidesetikett. Denna transparens är ett viktigt steg i att förstå mer om processen att skapa kvalitetschampagne och ett sätt för entusiaster att följa vinerna över tid.

Palmer & Co har under 75 år skapat fantastiska champagner tack vare de sju odlare som valde att gå samman och bilda kooperativet precis efter andra världskrigets slut. De grundade Palmer & Co 1947 och sedan dess har många anslutit. Men ingen ska tro att det är enkelt att ansluta till kooperativet. Den processen tar många år och utvärderas under lång tid. De nu cirka 300 odlarna har alla högklassiga vingårdar med grand cru eller premier cru klassificering. På detta sätt äger Palmer & Co 100% av sina vingårdar vilket gör att de varje år kan välja ut de bästa vingårdarna och handplocka druvorna till sina viner. Druvorna som blir över kan säljas så att endast de bästa druvorna vinifieras.

 

Champagne Palmer & Co, La Réserve

Champagne Palmer & Co, La Réserve

Nytt namn och ny design – samma magiska innehåll!

Flaskans innehåll beskrivs numer detaljerat och finns att utläsa på baksideetiketten. Såväl druvblend, som andelen reservvin, dosage samt tiden på jästfällning.
Druvblenden i denna cuvee består av 51% Chardonnay, 30% Pinot Noir, och 19% Pinot Meuniuer. Majoriteten av druvorna kommer från Montagne de Reims. I cuvéen är 22% reservviner från äldre årgångar.

En frisk och elegant champagne som också bjuder på en krämig textur och inslag av gula äpplen, kex, gräddnougat och citrustoner som levererar hög kvalitet, lång smak och en fin mousse.

 

Läs mer om producenten här!