Moya Meaker i strålkastarljuset

15 maj 2023

Moya Meaker Wines grundades 2010 av David Curl (tidigare ägare av Château Gaby i Bordeaux) då han köpte upp gården Habibi i Elgin. För att hedra sin svärmor Moya Meaker (Miss Sydafrika 1959) uppkallade David vineriet efter henne och hennes ansikte pryder än idag etiketten.

Med sig på resan har han anlitat vinmakaren Jean Smit som arbetat hos några av de främsta vinerierna i Syfafrika och runt om i världen.

Vinet visar upp sina druvtypiska och eleganta aromer av rosor, körsbär och en fjäderlätt kryddighet. I munnen präglas vinet av körsbär och vilda hallon inlindat i en sammetslen struktur och mineralpräglat avslut. Pinot Noir-druvorna kommer från en vingård som är belägen på den enda sydsluttningen präglad av svala Atlantvindar och sin ler- och Bokkeveld-skifferrika jordmån.

Druvorna skördades för hand i februari och avstjälkas före dem förs med hjälp av gravitationen ned i tulpanformade betongkärl. Efter kort maceration dras vinet över på ekfat, en kombination av 2000-liters koniska österrikiska ekfoudre och 300-liters burgundiska ekfat varav 25% nya där vinet lagras i 11 månader.

600 flaskor lanseras 12 maj klockan 10.00
Nr 92209, 269 kr

Till Systembolaget