Meinklang och Djuce gör succé ihop

17 nov. 2023

Från välkända och uppskattade Meinklang lanseras en burk i tillfälligt sortiment som visar upp Grüner Veltliner på ett ypperligt sätt. Meinklang drivs av familjen Michlists som håller till i Burgenland i Österrike. De arbetar helt enligt biodynamisk lära och skördar druvorna för hand. Djuce ser till att vi får njuta av detta vin i en klimatsmart förpackning.

Djuce Meinklang Knusprig 2022

Från Burgenlands vingårdar öster om sjön Neusiedler See som gränsar till Ungern får vi detta underbara vita vin på druvan grüner veltliner. Stilen är klassisk grüner med inslag av gröna äpplen och päron, vit persika, vita blommor och en härligt vitpepprig ton. Avslutet är torrt och frisk av lime och mineral. Druvorna spontanjäser på ståltank och har sen lagrats på sin jästfällning i 12 månader vilket bidrar till en lätt krämig ton som bäddar in allt det krispiga på ett perfekt sätt. Namnet kommer förresten från det tyska ordet för krispig- knusprig. Det här är en perfekt aperitif men passar också superbra till lättare rätter, gärna med syra som en ceviche eller crudité med citrusdipp.

4800 burkar lanseras 17 november klockan 10.00, nr 92902, 69 kr

Med fokus på hållbarhet och genom att leverera ”wow wines in wow cans” har Djuce på kort tid etablerat sig som en aktör som står för högkvalitativa viner i burk. Djuce binder samman konst, vin och medveten vinkonsumtion. Varje vin har en unik design skapad av en bildkonstnär där Djuce burkar aspirerar till att bli världens största konstutställning.

Nyfiken på orange vin?

Letar du efter det där perfekta orangea vinet? Då kan du sluta leta och testa Kontext från Djuce/Meinklang. Kontext är ett inbjudande orangevin på burk som bjuder på nötiga och fruktiga inslag, sprängfylld av tropisk frukt, florala toner och perfekt fräschör. Passar helt perfekt till alla rätter som har rökiga inslag och till rätter där du tvekar mellan att välja ett vitt eller ett rött vin till.

nr 57557, 75 kr (Finns i välsorterade Systembolagsbutiker och kan beställas till andra)