Hantverks-syrah fran Stellenbosch

15 mars 2024

Lär känna vinerna från Damascene

Vinerna från Damascence är mer än bara ”ett vin”, de är historier som väntar på att upptäckas och berättas. Det handlar om att utforska hur människan och naturen samverkar för att skapa något unikt. Varje vin har sin egen unika stil och personlighet, och vinmakaren arbetar hårt för att framhäva dryckens karaktär och charm.

I tillfälligt sortiment på Systembolaget fr.o.m. 15 mars 2024. Hantverks-syrah fran Stellenbosch som bjuder på elegans, koncentration, mörka bär, fänkål och peppar med fint polerade och integrerade tanniner. 

Damascene Stellenbosch Syrah, 2022
Nr 92238, 401 kr

 

Mer om producenten

Damascene är ett samarbete mellan David Curl, som tidigare var ägare till Chateau Gaby i Canon-Fronsac, och vinmakaren Jean Smith där de förenades i sin passion och strävan efter perfektion och viljan att bevara naturen genom hållbart jordbruk. Tanken bakom Damascene är att uppleva ett ”Damascene-ögonblick” – ett tillfälle som förändrar ens åsikt eller medvetande i livet. Sådana ögonblick sker för alla på olika platser eller genom olika erfarenheter. Deras vision är att utforska de sydafrikanska vinområdena i sin helhet för att hitta dessa exceptionella platser, där vi alla kan förstå storheten i dessa små, men högt ansedda vinodlingar.

Visste du att vin från Sydafrika serverades på Nobelbanketten i Oslo efter att Mandela vann fredspriset 1993? Sydafrika är ett av världens mest säljande vinländer på Systembolaget. Sydafrika erbjuder en bredd av olika stilar, allt från det hypermoderna till det europeiskt klassiska. Klimatet har stor inverkan från de stora världshaven Atlanten och Indiska Oceanen. Sedan flertalet uppmärksammade fall om dåliga arbetsförhållanden på vingårdar i landet har flera etiska certifikat tillkommit för att trygga arbetsförhållanden för arbetarna.