Hållbara nyheter från Casa Relvas

24 aug. 2022

Vår producent bakom succévinet Segredos lanserar två hållbart producerade nyheter den första september. Merino Organic (2000 ml) och Casa Relvas Touriga Nacional.

I en perfekt värld skulle alla producenter vara som Casa Relvas. De arbetar med hållbarhet i alla led, miljömässig, social och ekonomisk, utan att tumma på kvaliteten i vinerna. Varje år utvecklar de sitt hållbarhetsarbete för att ständigt förbättras. De arbetar som en småskalig producent men är samtidigt så pass stora att de faktiskt kan göra skillnad för såväl sin region som för konsumenter.

Få producenter lever upp till samma höga nivå som Casa Relvas när det gäller hållbarhet, tillgänglighet och transparens. Något som vi vet blir allt viktigare även för konsumenter. Så vad är det då som Casa Relvas gör för att hela tiden bli mer hållbara, de ökar årligen sin odlingsareal som är ekologisk, de låter får beta och sköta marken i vingårdarna för att minska på maskindriven skötsel.

De utökar även sina stora planteringar av korkekar och olivträd som bidrar till att reducera Casa Relvas koldioxidavtryck men även skapar goda förutsättningar för djurlivet i Alentejo. Utöver det är de noga med att återanvända allt vatten från vineriet till bevattning och 90% av deras vin buteljeras i lättviktsflaskor, Bag in Box eller PET. Deras nettoutsläpp av CO2 följs upp årligen med det uttalade målet att ständigt minska. Dessutom är man hållbart certifierade genom WASP (Alentejo Wines Sustainability Program).