Gastronomiskt vitt vin av hög kvalitet- utan alkohol

1 sep. 2023

2023-09-01

När Zeno Wines grundades hade de ett mål i sikte, att skapa alkoholfria viner av hög kvalitet och stor gastronomisk upplevelse som dessutom visar upp sitt ursprung. De har redan mottagit flera internationella priser och Zeno Alcohol-liberated white har bland annat en bronsmedalj från IWSC (International Wine and Spirits Competition).

Det kvalitetsfokuserade arbetet startar i vingårdarna i centrala Spanien där de hållbart odlade Viura-druvorna växer i ett böljande landskap omgivet av mandelträd och betande får.
Vid skörden selekteras druvorna noggrant. För bästa resultat måste druvorna ha rätt fenolisk mognad för just avalkoholiseringsprocessen. Druvorna pressas varsamt och musten vinifieras temperaturkontrollerade rostfria ståltankar. Efter vinifieringsprocessen avalkoholiseras vinet genom en så kallad ”spinning cone” teknologi. Före buteljering kontrolleras och analyseras det alkoholbefriade vinet noggrant och aromer som frisatts under processen tillsätts i vinet för att optimera smak och balans. Resultatet är ett fruktig och frisk vin med doft av citrus, passionsfrukt och gröna äpplen. I munnen bjuds det på en vinös munkänsla med smaker av solmogen passionsfrukt, gröna äpplen och friska toner av lime och fläderblommor.

Lanseras 1 september, Systembolagets tillfälliga sortimentet,

Art Nr 11905, 99 kr

Till Systembolaget