Nu är det högsäsong för riesling och en av de mest kända producenterna är Kloster Eberbach i Rheingau. Det här är ett vin med en frisk och krispig syra och en lätt, finstämd sötma som gör att det är läskande gott som det är. Det är även en perfekt matchning till rätter med heta inslag och asiatiska smaker eller vår klassiska högtidsmat som inlagd sill och gravad lax. Med några flaskor Kloster Eberbach Riesling Kabinett i kylen har du vinet redo för sommarens olika tillfällen.
Kloster Eberbachs vingårdar ligger längs Rhenflodens sluttningar och redan 1136 grundades klostret av cistenciensermunkar som förutom att sköta klostret odlade druvor och gjorde vin. I Kloster Eberbachs anrika miljö känns historiens vingslag i varje vrå. Lika mycket som de tittar tillbaka på sin snart 900-åriga historia och tar lärdom från den blickar de framåt med perspektivet att finnas kvar de nästkommande 900 åren vilket leder till arbete kring hållbarhet och att vårda jorden som druvorna växer i på det mest omsorgsfulla vis för att skapa de bästa förutsättningarna för nästa generation.
Recept av @matlagerskan
Gastronomisk riesling för sommarens lata dagar och ljumma kvällar
26 maj 2022