Favorit i repris

27 jan. 2023

För sjätte året i rad lanseras Reflet de l’Âme Vacqueyras från Fontaine du Clos på Systembolaget. Ett vin som år efter år prisas med höga poäng och levererar långt över sin prislapp.

Fontaine du Clos skördar druvorna för hand i mitten av september och vinet består av 57% Grenache, 30% Syrah och 13% Mourvèdre som helt och hållet avstjälkas före jäsning och vinifieras separat. Grenache-druvorna lagras enbart på ståltank medan Syrah och Mourvèdre lagras på ekfat tills vinerna blandas efter cirka ett år.

Årgång 2020 präglas av sin elegans och fräschör som balanserar den rika och koncentrerade mörka frukten. En årgång som visar på lång lagringspotential samtidigt som stor dryckesglädje redan idag. I hjärtat av Provence finner vi Fontaine du Clos Estate som har drivits av familjen Barniers i fyra generationer. Egendomen består idag av 100 hektar vingårdar som sträcker sig över södra Rhônedalen varav 14 hektar i Vacqueyras. På sina 100 hektar vingårdar odlar man inte mindre än 40 olika druvsorter vilket ger en oerhörd flexibilitet till komplexitet.

10 600 flaskor lanseras 27 januari klockan 10.00, 171 kr, artikelnummer 90057