Exton Park visar återigen högsta kvalitet

25 nov. 2022

Exton Park Reserve blend består av en cuvée på 32 utvalda viner varav 80% är reservevin som har lagrats i Exton Parks vinkällare sedan 2011. Druvorna kommer från nio olika vingårdslotter i den egna vingården i Hampshire. Blenden är fördelad mellan 40% chardonnay och 60% pinot noir som blandas och jäser därefter en andra gång på flaska. Vinet lagras minst 36 månader på jästfällningen före degorgering för maximal balans och komplexitet. Ett hantverk som noggrant övervakas kontinuerligt av vinmakaren Corinne Seely.

Reserve Blend har fått erkännande bland de etablerade vinkritikerna och har bland annat tilldelats 92 poäng av det brittiska vinmagasinet Decanter. Vinet är friskt och elegant med toner av citron och passionsfrukt. Smaken är balanserad och vinet har en fin struktur med härlig mineralitet och lång eftersmak.

Ägaren Malcom Issac har ambitionen att göra Storbritanniens bästa mousserande vin. Med ett svalt klimat och jordmån av krita, precis som i Champagne startade han upp i nationalparken Hampshire i södra England. Denna terroir ger utmärkta förhållanden för de ädla druvorna chardonnay, pinot meunier och pinot noir. På Exton Park görs allting för hand i vingården och vid skörd, för att säkerställa kvaliteten på druvorna. Majoriteten av vinrankorna växer i syd/sydöstliga sluttningar vilket gör att druvorna får chans att mogna i det annars svala klimatet.

1800 flaskor lanseras 25 november

Exton Park Reserve blend 32

nr 95085, 379 kr