En årgång som anses vara den bästa i producentens historia

3 okt. 2023

Nu är det äntligen dags för lanseringen av Glenelly Estate Lady May 2017 på Systembolaget, en årgång som anses vara den bästa i producentens historia.

Lady May är Glenelly Estates flaggskeppsvin uppkallat efter grundaren May de Lencquesaing. Det är en graciös bordeauxblend med dominans av cabernet sauvignon som uppvisar klass och koncentration. Glenelly Estate’s moderna historia börjar 2003 när då 78 åriga May de Lencquesaing köpte det historiskt kända vineriet Glenelly Estate som grundades redan 1682. May med familj driver idag vineriet vidare med stor respekt för historien, naturen och framtiden.

Lady May 2017 är hyllat av kritikerna med bland annat 97 poäng av Tim Atkin MW och fem stjärnor i Platters vinguide. Vinet upplevs fortfarande vara i sin ungdom och utvecklar sig långsamt i glaset och rekommenderas därför dekantering före servering. För den som kan vänta kan vinet med fördel lagras i minst 15-20 år. Idag bjuder vinet på en frodig och förförande kryddig mörk frukt, med lager av mörka körsbär, svarta vinbär och tobakstoner och inslag av jordiga mineraler, eukalyptus och vitpeppar. Vinet visar på en väldigt fin koncentration och struktur med balanserad syra och polerade tanniner samt bjuder på ett långt avslut präglat av fräschör, mörka bär och kryddiga fattoner.

Glenelly Estate Lady May 2017
Lanseras 6 oktober.
Nr 90207, 399 kr (600 fl)

Till lanseringen (Systembolaget)