Elegant struktur från Central Otago

17 feb. 2023

”Det svåraste för en vinmakare är att stå bredvid utan att ingripa och enbart låta vinifieringen ske på egen hand.” – Paul Pujol

För över 20 år sedan satte Prophet’s Rock ett mål: att bevisa att Central Otago kan producera några av de finaste vinerna i världen. I slutet på veckan lanseras två pinot noir-viner från Prophet’s Rock som verkligen visar Central Otagos stora potential.

Vinmakare Paul Pujol är inspirerad av de klassiska franska vinregionerna. Efter att han var med och arbetade under skörden hos Domaine Comte Georges de Vogüé i Chambolle förändrades hans sätt att se på vinets väg från druva till flaska.

Rocky Point Pinot noir tillverkas av handskördade druvor från två vingårdar i Bendigo och Pisa. Den huvudsakliga källan är Rocky Point Vineyard i Bendigo. Jordmånen i vingårdarna består främst av en blandning av krita och lera. I vineriet krossas och vinifieras druvorna i öppna tankar samt lagras därefter 10 månader på franska ekfat varav 15% nya. Vinet bjuder på elegans och samtidigt en vacker solmogen frukt och finstämd mineralitet.

Artnr 93062, 319 kr
600 flaskor lanseras 17 februari