Den nya generationens portvin

12 juli 2022

Churchill’s står inför sitt första generationsskifte då Johnny Graham som grundade huset ska lämna över till sin dotter Zoe. Denna hållpunkt i husets historia uppmärksammas med att de lanserar en ny design på flaska och etikett.

”Det är en stor utmaning för oss att nå en yngre generation som inte riktigt förstår, uppskattar och konsumerar portvin ännu” säger Zoe Graham. Genom att kommunicera det vi står för ännu tydligare på etiketten hoppas vi att vi ska nå den nya generationen som värnar om hållbarhet, genuinitet och hantverk.

Churchill’s har alltid varit och kommer att fortsätta att vara ett boutique-vineri med mentaliteten less is more. Detta genomsyrar vinmakningen som sker med minimal påverkan, designen och den torrare stilen i vinerna som uppkommer av att basvinet får jäsa något längre innan det förstärks med druvsprit. ”Detta är en stor del av Churchill’s identitet vilket vi ville kommunicera tydligare med vår nya etikett” fortsätter Zoe.

När det gäller vinmakning kommer de att fortsätta på samma sätt som tidigare, unikt för Churchill’s är att de än idag fottrampar alla sina druvor trots att det numera finns mer ekonomiska och effektiva maskiner för detta. De är övertygade om att det är den mest skonsamma metoden för urlakning och minst risk för att kärnorna ska spricka vilket de vill undvika för att slippa bittra toner i musten.

När Johnny Graham startade Churchill’s i början på 1980-talet var det första gången på 50 år som ett nytt portvinshus grundades och sedan dess har de kämpat sida vid sida med de stora jättarna. De är en liten stjärna på en himmel av portvin men en stjärna som lyser klart med en tydlig vision om hur de ska ta sig an samtiden och framtiden.

Johnny Graham var yngste sonen i Graham-familjen men hans pappa hann sälja deras portvisnhus innan Johnny var vuxen nog att ta över och under 10 år arbetade Johnny hos andra firmor innan han valde att starta sitt eget hus som han döpte efter sin fru Caroline Churchill.

 

Läs mer om Churchill’s här