Nu släpps ännu en fantastisk årgång från Charles Heidsieck. 2013 visar upp perfekt balans mellan kraft och elegans. Året inleddes med en kall vinter och vår. Under sommaren kom värmen i vågor vilket ledde till perfekt fenolisk mognad av druvorna. Skörden skedde något senare än vanligt, så sent som slutet på september-början på oktober. Årgången har jämförts med 1995 och 2003.
Som sig bör är Charles Heidsieck Brut Millésime en blend som domineras av pinot noir (57%) tillsammans med chardonnay (43%). Druvorna kommer från tio grands och premier crus- Oger, Vertus, Chouilly, Cuis, Verzy, Aÿ, Ludes, Ambonnay,Tauxières och Avenay. Vinet rundas av med en dosage på 9 gram.
Sedan 1 mars 2023 är Elise Losfelt chefsvinmakare på Charles Heidsieck. Med erfarenheter från Dom Pérignon, Ruinart, Mercier och Moët & Chandons källare kommer hon med stor entusiasm att ta Charles Heidsieck in i framtiden.