Med fokus på hållbarhet och genom att leverera ”wow wines in wow cans” har Djuce på kort tid etablerat sig som en aktör som står för högkvalitativa viner i burk. Djuce binder samman konst, vin och medveten vinkonsumtion. Varje vin har en unik design skapad av en bildkonstnär där Djuce burkar aspirerar till att bli världens största konstutställning.
Gemensamt för de producenter som Djuce valt att burka är ett hållbart förhållningssätt till odling och minimalt med tillsatt svavel. I maj lanseras Jean-Marie Guffens/Vergets Grand Élevage genom Djuce i en begränsad upplaga. Har ett mer prestigefullt vin lanserats på burk? Inte vad vi vet. Att valet föll på just Verget grundar sig i att de anses vara en av de bästa producenterna för vitt vin i södra Bourgogne. Det i kombination med Jean-Marie Guffens klarsynthet vad gäller innovation och nytänkande. Det finns oräkneliga producenter i Bourgogne som inte skulle våga ta ett så stort kliv framåt. Så här skriver Jancis Robinson om Djuce och Vergets samarbete den 3 oktober 2022.
”Mainly from the villages of Pierreclos and Bussières on clay soils. Vinified in barrels (no new oak). Fermentation ended in early December and the élevage continued in barrel for 8 months with some bâtonnage. Reticent, slightly reductive nose. But here is admirable fruit on the palate. Really quite sleek and rewarding. You would be very happy indeed with this wine from a bottle. Sophisticated and the wine as tasted now seems to have a bit of longevity but I’m not sure about recommending a canned wine far into the future. Really satisfying deepthroated finish.”
Även Alf Tumble skriver om Djuce Verget i DN den 5 maj 2023.
”Det här kan vara det bästa vinet jag provat i burkformat. Känslan av josig, vit, bourgogne med viss fatkaraktär och lätt tropisk frukt är tydlig, liksom spår av mineralitet. ”
Sofia Ander skriver såhär:
”Lyxigt och kaxigt på burk! Innehållet är det minsann inget fel på, tvärtom. Det bästa- samt dyraste- jag provat på burk hitills. Stilen är skärpt och smaknoterna går år vit persika, citronskal, djupa mineraltoner och tjusig textur. Vågat!”
Gör dig redo att ta nästa steg för en mer hållbar vinkonsumtion.