Recept av Matlagerskan
4 små förrättsportioner
En vacker liten smakexplosion med alla önskvärda texturer – som passar fint ihop med Bourgogne Aligoté från Joseph Drouhin.
Recept av Matlagerskan
4 små förrättsportioner
En vacker liten smakexplosion med alla önskvärda texturer – som passar fint ihop med Bourgogne Aligoté från Joseph Drouhin.
400 g
stora vita bönor – konserv eller kokta o kalla
0,5 dl
färskost
0,5
citron zest och juice
0,5 tsk
riven vitlök
0,5 dl
olivolja
salt
1 knippe
rädisor
0,5
rättika
3 st
grön eller vit sparris
Olja, citronjuice och salt
0,5 ark
smördeg
1,5 dl
finriven smakrik lagrad ost
Nymalen svartpeppar
Säsongens ätbara blommor
Sätt ugnen på 220 grader. Rulla ut smördegen och strö över osten och toppa med nymalen peppar. Grädda i ca 10 minuter till gyllne färg. Bryt ner till mindre kex.
Mixa alla ingredienser i bönkrämen till en len och jämn kräm, smaka av med salt.
Hyvla tunna skivor av rädisa och sparris – lägg i iskallt vatten ca 30 min, ta upp och torka lite dressa sedan grönsakerna med lite olja, citron och salt.
Lägg upp rätten i skålar eller på tallrikar – böncreme i botten och toppa sedan med krispiga grönsaker, smördegskex och blommor – njut!