Receptet skapat av Matlagerskan

Vispad fetaost på pepparkaka med portvin- och vaniljkokta hjortron

Vem älskar inte en krispig pepparkaka – lägg till len och fluffig kräm av fetaost och den lite oväntade kompisen hjortron som influerats med portvin och vanilj. Tillsammans med vinet blir den som en enda stor smällkaramell i munnen.

recept-pepparkaka-fetaost-hjortron

Ingredienser

  • 150 g

    fetaost

  • 0,75 dl

    grekisk yoghurt

  • 1 tsk

    honung

  • 1 nypa

    salt

  • 2 dl

    frysta hjortron

  • 0,5 dl

    portvin

  • 0,5

    vaniljstång

  • 12 st

    pepparkakor av god kvalitet

  • Till dekor:
  • rödbetspulver (frivilligt)

  • oxalis (blad för dekoration)

Gör så här

Gör så här

  1. Smula fetaosten och vispa ihop med yoghurt till en krämig konsistens med elvisp. Smaka av med lite honung och salt.

  2. Lägg krämen i en spritspåse med valfri tyll och förvara i kylen tills servering. (En tyll placerar du på påsen och det är genom tyllen som det du ska sprita pressas ut genom. Det finns olika tyllar som ger olika typer av spritsning).

  3. Koka upp hjortron med portvin och vaniljstång (både frön och stång). Låt svalna.

  4. Spritsa fetaostkrämen på pepparkakorna.

  5. Toppa med hjortron och eventuellt dekor som rödbetspulver och oxalis.