Vårrullar med kryddig kyckling- och grönsaksfyllning samt dippsås

Recept av Matlagerskan

Frasiga rullar med mycket krydda och umami, serveras med två olika såser som tillför krämighet och lite syra.

 

recept-varrullar-provinum

Ingredienser

  • 20 st

    filodegsark

  • 250 g

    kalkon- eller blandfärs

  • 1

    liten gul lök

  • 2

    vitlöksklyftor

  • 2 cm

    färsk ingefära

  • 1 tsk

    sambal oelek

  • 1,5 msk

    soja

  • 1 msk

    fisksås

  • 0,5 tsk

    sesamolja

  • 200 g

    vitkål - riven

  • 1

    morot - riven

  • olja till pensling

  • Dippsås 1:
  • 0,5 dl

    slätt jordnötssmör

  • 0,5 dl

    vatten

  • 1 msk

    ljus soja

  • 0,5 msk

    limejuice

  • några droppar sesamolja

  • Dippsås 2:
  • 0,5 dl

    hoisinsås

  • 1 msk

    ljus soja

  • 0,5 msk

    risvinäger

  • 1 tsk

    riven ingefära

  • 1

    salladslök

Gör så här

Gör så här:

(20 st)

  • Mixa lök, vitlök, ingefära, soja, fisksås och sesamolja (behöver inte vara helt slätt).
  • Riv vitkål och morot och rör ihop allt ovan till en smidig blandning.
  • Ta ut filodegsarken från frysen och lägg en fuktig kökshandduk över så de inte torkar.
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Ta fram ett ark i taget och fyll med 2 msk färs och vik in kanterna och rulla till rullar – lägg på en plåt.
  • Pensla rullarna med olja och tillaga i ugnen i ca 20 min till gyllne färg.

Blanda såserna medans rullarna står i ugnen och servera allt tillsammans – lägg ev. till basmatiris.

Smaklig måltid!