Receptet skapat av Matlagerskan

Våffla med råbiff o kaviar

Frasiga våfflor möter len råbiff och en touch av kaviar i en elegant kombination av sälta och fräschör. En modern klassiker med både textur och finess. Serveras bäst med ett glas champagne.

Frasiga våfflor möter len råbiff och en touch av kaviar i en elegant kombination av sälta och fräschör. En modern klassiker med både textur och finess. Serveras bäst med ett glas champagne.

Ingredienser

  • 300 g

    nöt innanlår

  • 1 liten

    schalottenlök

  • 1,5 msk

    majonnäs

  • 1 msk

    japansk soja

  • Våfflor: (6st)
  • 50 g

    avsvalnat brynt smör

  • 200 g

    grovt riven stekost

  • 2 dl

    mjöl

  • 0,5 tsk

    bakpulver

  • 2,5 dl

    mjölk

  • 1

    ägg

  • Smör till gräddning

  • Gräslöksolja:
  • 1 knippe

    gräslök

  • 1 knippe

    ruccola

  • 2 dl

    neutral olja (T.ex raps)

  • 1 dl

    olivolja

  • 1 msk

    vitvinsvinäger

  • 0,5 tsk

    salt

  • Till servering:
  • Störkaviar

  • gräslök

Gör så här

  1. Tärna nötinnanlåret fint (ca 5x5mm).
  2. Finhacka lök, majonnäs och soja.
  3. Blanda samman kött, lök, majonäs och soja. Ställ i kylen till servering.
  4. Blanda den rivna stekosten med mjöl och bakpulver. Rör sedan ner smör, mjölk och ägget. Rör till en jämn smet och låt smeten vila i ca 15 min.
  5. I en mixer eller med en stavmixer, mixa gräslök, ruccola, olja, vinäger och salt i ca 5–10 min så den gröna färgen verkligen fälls ut i olja. Sila och häll i lämplig flaska med pip.
  6. Värm upp våffeljärnet. Smöra järnet ordentligt och grädda våfflorna riktigt gyllne. Lägg våfflorna på ett galler i ugnen på låg värme för att behålla värmen.
  7. Dela våfflorna. Klicka upp råbiffen och ringla över den gröna oljan, toppa med lite kaviar och gräslök, servera genast.