Gör så här:
Sätt ugnen på 190 grader. Rör ihop rumsvarmt smör med citronzest, miso och salt. Skär små snitt i skinnet på kycklingen där smöret stoppas in och trycks ut försiktigt i ett jämnt lager, Sätt in i ugnen.
Tvätta och skär potatisen i ca 1–1,5 cm tjocka skivor som blandas runt med olja och salt.
När kycklingen varit i ugnen ca 20 min – ta ut och lägg potatisen runt om. Fortsätt tillaga i ugnen tills kyckling har en innertemp på 82 grader (i tjockaste delen vid lårbenet) och potatisen fått fin färg.
Hetta upp en stekpanna utan olja och lägg i den delade gemssalladen snabbt så den får färg, fräs sedan på rädisor och ärtor i olja – salta.
Koka upp skyn från kycklingen med matlagningsgrädde – smaka upp sältan med ljus soja. Red ev. av med lite majsstärkelse.
Fastlane – Köp färska kycklinglår som steks direkt i citron/misosmöret på medeltemperatur, när kycklingen fått färg tillsätts matlagningsgrädden. Sätt på lock och låt sjuda färdigt.