Ett kärleksfullt recept skapat av @matlagerskan. Matchas perfekt med roséchampagne.
Ett kärleksfullt recept skapat av @matlagerskan. Matchas perfekt med roséchampagne.
200 g
färsk tonfisk – MSC-certifierad
2 msk
ponzu (alt. 1,5 msk ljus soja + 0,5 msk limejuice)
0,5 tsk
sesamfrön
1 tsk
färsk ingefära – riven
0,5
chili medelstark – finhackad
1
nypa socker
1
tsk sesamfrön
2
tjocka skivor brioche
50 g
smör
2 tsk
gochujang (fermenterad chilipaste)
1 nypa
salt
Tunna glasnudlar
Neutral olja till fritering
Salt och rödbetspulver
Örter och skott
Recept på 8 bitar
Gör så här:
Tärna tonfisken fint (1×1 cm) och lägg i en skål. Rör ner ponzu, sesamolja, ingefära, chili, socker och sesamfrön. Smaka av och ställ svalt.
Skär till 8 st fina rektanglar av brödet. Smält smöret och bryn lätt, dra av från värmen och vispa ner goschujang och lite salt. Värm smöret försiktigt och stek brödet på båda sidor (håll värmen låg så att det inte bränner).
Värm neutral olja i en tjockbottnad kastrull till 180 grader – ha ett lock tillgängligt och håll koll på temperaturen med en termometer.
Lägg ner nudlarna i oljan och låt dem puffa upp – ta upp nudlarna och lägg på hushållspapper – salta.
Lägg upp tartaren på det stekta brödet – toppa med nudlarna och avsluta gärna med lite rödbetspulver för den vackra färgeffekten.