Tacos med friterad kyckling, grön salsa med färsk jalapeño och majs/parmesandressing

Gott och enkelt recept på en lite roligare variant av tacos skapat av @matlagerskan.

Matcha gärna till ett fruktigt och bärigt vin som Pais Viejo från producenten Bouchon.

NR 3024, 141 KR 

bouchon-pais-viejo-taco-gastronomi-recept

Ingredienser

  • 400 g

    kyckling lårfilé

  • 1,5 dl

    grekisk yoghurt

  • 2

    vitlöksklyftor – rivna

  • 0,5 tsk

    milda chiliflakes

  • 1 tsk

    salt

  • Panering:
  • 2,5 dl

    vetemjöl

  • 1 tsk

    bakpulver

  • 1 msk

    rökt paprikapulver

  • 1 tsk

    salt

  • 8 dl

    neutral olja

  • Grön salsa:
  • 1

    tomat (gärna grön eller gul)

  • 1

    grön paprika

  • 2 st

    salladslök

  • 3 cm

    zucchini

  • 7-8 st

    physalis

  • 0,5

    färsk jalapeno

  • 1 st

    lime – juice och zest

  • 1 kruka

    koriander

  • 2 msk

    olivolja

  • Salt

  • Dressing:
  • 2 dl

    majonnäs

  • 1 dl

    crème fraiche

  • 1 dl

    majskorn

  • 0,5

    vitlöksklyfta

  • Smör, salt

  • 1 dl

    riven parmesan

  • Chili, salt

  • Till servering:
  • Tortillas

  • Sallad

  • grönsaker

Gör så här

(Recept för 4 personer)

Gör så här:

Dela varje lårfilé i 3 bitar. Blanda yoghurt med kryddor och salt och blanda ner kycklingen. Låt gärna stå i någon timme.

Blanda ihop paneringen och doppa sedan kycklingbitarna så de täcks helt. Värm oljan till 180 grader (ha alltid oljan under uppsikt och ha ett lock till hands).

Fritera kycklingen i ca 5 minuter. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.

Finhacka tomat, paprika, lök o jalapeño – tillsätt lime, riven vitlök och hackad koriander – smaka av med salt.

Blanda majo och crème fraiche – stek majsen i smör så den får lite färg, tillsätt vitlök på slutet och salta. Mixa ner majsen i majoblandningen ihop med parmesan. Smaka av med salt o chili.

Rulla kycklingen i paneringen igen och fritera ytterligare någon minut. Servera med tortillabröd, salsa, dressing och grönt!