Smält och bryn smöret, häll över i en skål och ställ i kylen tills det stelnat.
Vispa det kalla smöret riktigt fluffigt med elvisp och vispa sedan ner ndujan till önskad styrka och smak – smaka ev. upp med lite salt – låt stå svalt till servering.
Salta och peppra flanksteken runt om ordentligt.
Grilla flanksteken på medelhög värme några minuter per sida (till ca 56 grader i innertemperatur) – låt vila lika länge som den grillats innan den skärs upp i skivor tvärs över fibrerna. Det går också bra att steka köttet på hög värme i en stor stekpanna eller stekhäll.
Grilla eller stek skivor av baguetten så de får lite yta.
Lägg generöst med smör på brödskivorna och toppa med skivor av köttet, avsluta med lite olivolja samt salt och peppar.
Se fler recept
www.provinum.se
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Du kan ta reda på mer om vilka cookies vi använder eller stänga av dem i inställningar (anpassa val).