Surdegsbruchetta med flankstek och vispat, brynt ndujasmör

Recept skapat av @matlagerskan

Casarelvas-surdegsbruchetta

Ingredienser

  • 1

    liten flankstek

  • 150 g

    smör

  • 50–75 g

    nduja (bredbar spansk salami med chili)

  • 1

    nypa salt

  • 1

    surdegsbaguette

  • olivolja

  • salt och peppar

40 min

Gör så här

Recept för 4–5 personer

Gör såhär:

  • Smält och bryn smöret, häll över i en skål och ställ i kylen tills det stelnat.
  • Vispa det kalla smöret riktigt fluffigt med elvisp och vispa sedan ner ndujan till önskad styrka och smak – smaka ev. upp med lite salt – låt stå svalt till servering.
  • Salta och peppra flanksteken runt om ordentligt.
  • Grilla flanksteken på medelhög värme några minuter per sida (till ca 56 grader i innertemperatur) – låt vila lika länge som den grillats innan den skärs upp i skivor tvärs över fibrerna. Det går också bra att steka köttet på hög värme i en stor stekpanna eller stekhäll.
  • Grilla eller stek skivor av baguetten så de får lite yta.
  • Lägg generöst med smör på brödskivorna och toppa med skivor av köttet, avsluta med lite olivolja samt salt och peppar.