Recept av Hanna Nilsson, @matlagerskan
Recept för 4 personer
Recept av Hanna Nilsson, @matlagerskan
Recept för 4 personer
400 g
torskrygg i portionsbitar
smör
salt och peppar
3 dl
risottoris
2
schalottenlökar (finhackade)
1 stjälk
selleri
2,5 dl
vitt vin
7 dl
grönsaks- eller hönsbuljong av god kvalité
100 g
smör
75 g
riven parmesan
1
citron
ev. en nypa gurkmeja för färg
salt och peppar
Gör så här:
Rimma fisken genom att salta runt om och låt ligga svalt.
Fräs på lök och ris i lite smör – det ska inte få färg utan bara bli genomskinligt. Slå på vinet och låt puttra några minuter. Späd med lite av buljongen allt eftersom ända tills riset är mjukt men har kvar en liten fast kärna. Rör ner smör, parmesan och citron. Smaka av med salt och peppar – tillsätt ev. lite extra buljong innan servering så risotton är riktigt krämig (se upp så inte riset blir överkokt och grötigt. Tips – stoppa en stund innan riset är klart och tillsätt den sista buljongen samt smör o parmesan precis innan servering.)
Stek fisken i rikligt med smör några minuter per sida, krydda med peppar. När innertempen är max 52 grader när fisken är klar.
Lägg upp och toppa gärna med lite olivolja och microgrönt.