Stekt brioche med avokado- och laxröra
Somrigt, smakrikt och ett givet småplock på studenten, buffén eller innan middagen.
Somrigt, smakrikt och ett givet småplock på studenten, buffén eller innan middagen.
Ett charmigt rosévin från soliga Alentejo i Portugal som bjuder på friska aromer av röda bär, grapefrukt och en lätt blommighet. Vinet är friskt, mjukt och har en tydlig mineralitet. Ett elegant rosévin som passar perfekt för våren och sommarens alla tillfällen.
Till Systembolaget200 g
lax av sashimikvalitet
1
stor mogen avokado
1 msk
citronjuice
1 dl
majonnäs
2 tsk
sriracha
1 tsk
riven färsk ingefära
1,5 msk
ljus soja
0,5 tsk
sesamolja
2 tsk
sesamfrön
Salt
0,5
briochelimpa
smör till stekning
gräslök
sesamfrön
ätbara blommor – t.ex. gurkört
Tärna laxen och avokadon fint – vänd först ihop med citron så färgen håller sig på avokadon och vänd sedan ihop med majonnäs, sriracha, ingefära, soja och sesam – smaka av med salt och låt stå svalt.
Skär briochen i bitar på 3×5 cm. Stek bitarna i rikligt med smör så de blir gyllne.
Toppa briochen med laxröra och dekorera med sesamfrön, gräslök och ätbara blommor.
Tips!
Det går bra att köpa en bit fin färsk lax till rätten men den bör då frysas innan användning – passa på att tärna laxen när den fortfarande är lite frusen.
Blanda röran och stek brödet samma dag som serveringen.