Receptet skapat av Matlagerskan

Snabb ceviche med tortillachips

Här är ett snabbt och enkelt recept på en ceviche med tortillachips. Perfekt till sommaren, både mitt i veckan men även till helgen och festen. Lätt att förbereda till många gäster.

Ceviche-pompom-tortillachips

Ingredienser

  • 150 g

    lax

  • 150 g

    vit fisk - torsk, gös eller sej till exempel

  • 0,5 tsk

    salt

  • 1 röd

    medelstark chili

  • 2–3

    lime – juice från alla och zest från en halv

  • 1

    vitlöksklyfta

  • 1,5 tsk

    riven färsk ingefära

  • 1

    mango – fint tärnad

  • 1, 5

    avokado – fint tärnad

  • 1 kruka

    koriander

  • 2

    salladslökar – fint hackad

Gör så här

Tärna fisken i ca 1×1 cm stora bitar och lägg i en skål, blanda med salt. Finhacka chilin (spara några fina små skivor till dekoration), blanda med juice och zest från lime – tillsätt riven vitlök och ingefära. Slå limeblandningen över fisken och låt stå i kyl till servering (minst 20 min). Skär mango, avokado och finhacka salladslök.

Sätt ugnen på 200 grader. Skär ner tortillan i ”tårtbitar” – lägg ut på en plåt och blanda runt med olja och salt så alla bitar täcks ordentligt. Baka i ugnen till fin färg – det tar bara några minuter. Ta ut och låt chipsen svalna.

Rör ihop mango, avokado o lök med fisken – lägg upp och servera med chipsen.