Snabb ceviche med tortillachips
Här är ett snabbt och enkelt recept på en ceviche med tortillachips. Perfekt till sommaren, både mitt i veckan men även till helgen och festen. Lätt att förbereda till många gäster.
Här är ett snabbt och enkelt recept på en ceviche med tortillachips. Perfekt till sommaren, både mitt i veckan men även till helgen och festen. Lätt att förbereda till många gäster.
Ett charmigt rosévin från soliga Alentejo i Portugal som bjuder på friska aromer av röda bär, grapefrukt och en lätt blommighet. Vinet är friskt, mjukt och har en tydlig mineralitet. Ett elegant rosévin som passar perfekt för våren och sommarens alla tillfällen.
Till Systembolaget150 g
lax
150 g
vit fisk - torsk, gös eller sej till exempel
0,5 tsk
salt
1 röd
medelstark chili
2–3
lime – juice från alla och zest från en halv
1
vitlöksklyfta
1,5 tsk
riven färsk ingefära
1
mango – fint tärnad
1, 5
avokado – fint tärnad
1 kruka
koriander
2
salladslökar – fint hackad
Tärna fisken i ca 1×1 cm stora bitar och lägg i en skål, blanda med salt. Finhacka chilin (spara några fina små skivor till dekoration), blanda med juice och zest från lime – tillsätt riven vitlök och ingefära. Slå limeblandningen över fisken och låt stå i kyl till servering (minst 20 min). Skär mango, avokado och finhacka salladslök.
Sätt ugnen på 200 grader. Skär ner tortillan i ”tårtbitar” – lägg ut på en plåt och blanda runt med olja och salt så alla bitar täcks ordentligt. Baka i ugnen till fin färg – det tar bara några minuter. Ta ut och låt chipsen svalna.
Rör ihop mango, avokado o lök med fisken – lägg upp och servera med chipsen.