Smördegsknyte med Roquefort och valnötter

En utmärkt rätt för picknicken eller som mingelmat till den stora festen. Passar aldleles utmärkt ihop med Château La Rame 2019!

Ingredienser

  • 200 g

    Roquefort ost

  • 5 st

    Valnötter

  • 300 g

    Smördeg

  • 1 st

    Ägg

  • 1 st

    Äggula

  • 0,5 dl

    Tunt vispad grädde

  • 1 knippe

    Gräslök

  • Salt och peppar

15 min

Gör så här

Hacka gräslök fint

Hacka valnötter

Blanda grädden med roqueforten, ägg, gräslök och krossade valnötter.

Peppra efter eget tycke.

Skär smördegen i cirklar med en diameter på 6 cm.

Fördela Roquefortkrämen i mitten av varje smördegscirkel samtidigt som du var noga med att låta en
kant av smördeg för att stänga omsättningen.

Stäng omslagen genom att vika smördegscirklarna i 2 och stäng omslagen genom att limma kanterna
med äggula utspätt med vatten så att kanterna håller ihop bra.

Arbeta lite omsättningen för att ge den halvmåneformen.

Bryn ytan på omsättningen med äggula.

Tillaga på ett försmört fat i ugnen vid 464°F (240°C) under 15 minuter.

Servera ljummet