Fördeg
Värm mjölken till fingervarm temperatur. Blanda den med vetemjöl och jäst i en matberedare och arbeta på mellanfart tills degen gått ihop. Låt vila i cirka 15 minuter.
Vetedeg
Tillsätt resterande ingredienser i fördegen och arbeta degen på låg hastighet i någon minut. Öka sedan farten något och kör i cirka 7 minuter tills degen blir glansig och elastisk.
Dela degen i 14 lika stora bitar, ungefär 60 g styck. Forma till runda bullar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk tills de dubblat i storlek, cirka 1,5–2 timmar. Grädda mitt i ugnen på 210 grader i 8–10 minuter, tills bullarna fått en gyllenbrun färg.
Chokladkräm
Grovhacka chokladen. Koka upp grädden i en kastrull och ta den sedan från värmen. Tillsätt den hackade chokladen och rör om tills den har smält helt. Lägg i smöret och rör tills smeten blir slät och jämn.
Hallonkompott
Lägg hallon, socker och portvin i en kastrull. Låt koka i 3–4 minuter under omrörning tills vätskan är reducerad. Ta av från värmen och låt kompotten svalna helt. Mixa slät om du vill.
Lakritsgrädde
Vispa kylskåpskall grädde på låg hastighet så att den blir luftig och fluffig, tillsätt 1 msk lakritspulver och vänd i försiktigt med en slickepott.
Servering
När bullarna har svalnat, klipp ut en triangel i toppen och lyft av locket. Fyll varje bulle med chokladkräm, toppa med hallonkompott och toppa med lakritsgrädde. Pudra med florsocker och njut!