Sätt ugnen på 200 grader. Använd en mandolin och skär tunna skivor av jordärtskockan. Lägg ut på en plåt och rosta i ugnen tills de är helt krispiga – ca 10 min.
Fräs den hackade löken och riset i olja på låg värme tills allt är genomskinligt. Tillsätt vinet och låt koka ett par minuter. Sätt buljongen på värme i en kastrull och tillsätt lite i taget i riset – rör om ofta så att riset inte bränner fast och så att mycket stärkelse frigörs, då blir risotton krämig.
Mixa ramslök och spenat med buljong och tillsätt till risotton precis på slutet för att bevara den härliga färgen.
Riset ska ha lite kärna kvar och risotton ska vara krämig – inte stabbig – justera med buljong precis innan servering.
Rör ner ost och smör och smaka av risotton med salt och peppar.
Lägg upp risotton på tallrikar och toppa med parmesan, salami, jordärtskocka och gröna skott. Avsluta med lite god olivolja och några drag på pepparkvarnen.