Prosciuttolindade pilgrimsmusslor på bakad blomkål och brynt misosmör

Recept av @matlagerskan

Recept-Proscuittolindade-pilgrimsmusslor-champagne-palmer-vintage

Ingredienser

  • 8 st

    pilgrimsmusslor

  • 8

    skivor proscuitto (eller bacon)

  • salt & peppar

  • smör

  • (tandpetare)

  • Blomkål:
  • 1

    blomkålshuvud

  • 0,5 dl

    olja

  • 0,5 dl

    ljus soja

  • 1 msk

    flytande honung

  • 1

    vitlöksklyfta – riven

  • Smör:
  • 100 g

    smör

  • 2 msk

    ljus misopasta

  • 1 msk

    citronjuice

  • Till servering:
  • ätbara blommor

  • örter

Gör så här

Recept för 4 personer

Gör så här:

Sätt ugnen på 190 grader. Lägg blomkålshuvudet i en ugnsfast form. Rör ihop soja, honung och vitlök – fördela marinaden över blomkålen. Stek i ugnen till den är genommjuk.

Ta bort den lilla sidomuskeln på musslorna och linda sedan en smal remsa prosciutto runt varje mussla – fäst med en tandpetare.

Ta ut blomkålen och låt den svalna lite innan den skärs i ca 1 cm tjocka skivor.

Bryn på smöret – dra av från värmen och vispa ner miso och citronjuice.

Stek på musslorna på medelhög värme – bara någon minut per sida så de får färg.

Lägg upp med en skivad blomkål i botten – pilgrimsmusslorna och toppa med det brynta smöret. Dekorera med blommor och milda örter i säsong.