Potatis- och parmesankroketter med vispad creme fraiche och forellrom
Frasiga potatiskroketter fyllda med brynt smör och parmesan, toppade med fluffig crème fraiche, forellrom och färska örter – en liten munsbit av lyx.
Frasiga potatiskroketter fyllda med brynt smör och parmesan, toppade med fluffig crème fraiche, forellrom och färska örter – en liten munsbit av lyx.
Champagne Charles Heidsieck Brut passar utmärkt till potatiskroketter och andra snacks. Kroketterna är både friterade och innehåller ost, vilket gör dem ganska smakrika. Champagnens höga syra skär igenom fettet och balanserar upp rätten.
Läs mer om vinet900 g
mjölig potatis
25 g
brynt smör
0,5 dl
mjölk
1 st
ägg
50 g
finriven parmesan
1 krm
cayennepeppar
salt och peppar
1,5 dl
vetemjöl
1
uppvispat ägg
2 dl
panko
1 l
neutral olja till fritering
2,5 dl
creme fraiche
salt och nymalen peppar
forellrom
örter
Recept för 4 personer
Skala all potatis och koka hälften av potatisen mjuk, pressa till mos och blanda med brynt smör och mjölk. Låt svalna.
Riv resten av potatisen rå och rör ner i det avsvalnande moset tillsammans med ägg, parmesan, salt och peppar.
Forma jämnstora bollar av moset och dubbelpanera i mjöl – uppvispat ägg och slutligen panko.
Fritera i 160 °C olja ca 3 min tills gyllene.
Vispa crème fraiche fluffig, smaka av med salt och peppar och spritsa på kroketterna och toppa med forellrom och örter.
Smaklig måltid!