Receptet skapat av Matlagerskan

Potatis- och parmesankroketter med vispad creme fraiche och forellrom

Frasiga potatiskroketter fyllda med brynt smör och parmesan, toppade med fluffig crème fraiche, forellrom och färska örter – en liten munsbit av lyx.

Recept-potatis-och-parmesankroketter

Ingredienser

  • 900 g

    mjölig potatis

  • 25 g

    brynt smör

  • 0,5 dl

    mjölk

  • 1 st

    ägg

  • 50 g

    finriven parmesan

  • 1 krm

    cayennepeppar

  • salt och peppar

  • Panering
  • 1,5 dl

    vetemjöl

  • 1

    uppvispat ägg

  • 2 dl

    panko

  • 1 l

    neutral olja till fritering

  • 2,5 dl

    creme fraiche

  • salt och nymalen peppar

  • forellrom

  • örter

Gör så här

Recept för 4 personer 

  • Skala all potatis och koka hälften av potatisen mjuk, pressa till mos och blanda med brynt smör och mjölk. Låt svalna.

  • Riv resten av potatisen rå och rör ner i det avsvalnande moset tillsammans med ägg, parmesan, salt och peppar.

  • Forma jämnstora bollar av moset och dubbelpanera i mjöl – uppvispat ägg och slutligen panko.

  • Fritera i 160 °C olja ca 3 min tills gyllene.

  • Vispa crème fraiche fluffig, smaka av med salt och peppar och spritsa på kroketterna och toppa med forellrom och örter.

Smaklig måltid!