Recept skapat av @matlagerskan
Recept skapat av @matlagerskan
2
pinsabottnar
2 dl
creme fraiche
1 tsk
citonzest
0,5
vitlöksklyfta – riven
Salt och rikligt med svartpeppar
3–4 dl
riven lagrad ost (typ parmesan, havgus eller västerbotten)
300 g
färsk svamp
2
schalottenlökar - skivade
smör
salt
50 g
smör – brynt avsvalnat
2 dl
creme fraiche
salt & peppar
Basilika, god olivolja
Fänkålssalami
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda creme fraiche med citronzest och vitlök och smaka sedan av med salt och rikligt med nymalen svartpeppar. Bred ut blandningen på pinsabottnarna. Toppa med den rivna osten – baka av i ugnen tills de har fått fin färg.
Rensa svampen och dela. Skiva löken och stek sedan alltsammans i smör till fin stekyta – salta.
Smält och bryn smöret – låt svalna. Rör ner smöret i creme fraichen och smaka av med salt och peppar. Lägg över krämen i en spritspåse – låt vara i rumstemperatur (annars stelnar krämen).
Lägg svamp på pinsorna och toppa med brynt smörkräm, basilika och lite god olivolja.
Smaklig måltid!