Pinsa Bianco med svamp och kräm på brynt smör 

Recept skapat av @matlagerskan

Recept-pinsa-bianco-provinum

Ingredienser

  • Recept för 4 personer
  • 2

    pinsabottnar

  • 2 dl

    creme fraiche

  • 1 tsk

    citonzest

  • 0,5

    vitlöksklyfta – riven

  • Salt och rikligt med svartpeppar

  • 3–4 dl

    riven lagrad ost (typ parmesan, havgus eller västerbotten)

  • 300 g

    färsk svamp

  • 2

    schalottenlökar - skivade

  • smör

  • salt

  • 50 g

    smör – brynt avsvalnat

  • 2 dl

    creme fraiche

  • salt & peppar

  • Till servering:
  • Basilika, god olivolja

  • Fänkålssalami

Ca. 30 min

Gör så här

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda creme fraiche med citronzest och vitlök och smaka sedan av med salt och rikligt med nymalen svartpeppar. Bred ut blandningen på pinsabottnarna. Toppa med den rivna osten – baka av i ugnen tills de har fått fin färg.

Rensa svampen och dela. Skiva löken och stek sedan alltsammans i smör till fin stekyta – salta.

Smält och bryn smöret – låt svalna. Rör ner smöret i creme fraichen och smaka av med salt och peppar. Lägg över krämen i en spritspåse – låt vara i rumstemperatur (annars stelnar krämen).

Lägg svamp på pinsorna och toppa med brynt smörkräm, basilika och lite god olivolja.

Smaklig måltid!