Pasta med tomatsås, polpette, burrata och parmesan
Pasta i sin bästa form med hemgjorda polpette som sjuder i tomatsås, toppat med len burrata och massor av parmesan. En enkel rätt som känns som helg.
Pasta i sin bästa form med hemgjorda polpette som sjuder i tomatsås, toppat med len burrata och massor av parmesan. En enkel rätt som känns som helg.

Zenato Ripassa Superiore är ett kryddigt och mjukt rött vin där den söta frukten passar perfekt till tomatsåsen och det salta och feta ostarna.
Till systembolaget

600 g
nötfärs
0,5 dl
ströbröd
1 dl
vatten
1 st
ägg
1 liten
gul lök
2 st
vitlöksklyftor
1 tsk
torkad oregano
0,5
citron - zest
1 tsk
salt
1 st
gul lök
2 st
selleristjälkar
1 st
vitlöksklyfta
olivolja till stekning
1,5 dl
vitt vin
400 g
passerade tomater
1 dl
vatten
salt och peppar
burrata
parmesan
basilika
4 portioner
pasta – typ tagliatelle
Receptet är gjort för cirka 4 portioner
Mixa ihop ströbröd, vatten, ägg, lök o vitlök till en slät massa – blanda med färsen tillsammans med oregano, citronzest, salt och peppar. Rulla till ganska små köttbullar.
Finhacka lök, selleri och riv vitlöken – fräs i olja på låg värme så allt blir genomskinligt – häll i vinet och koka ett par minuter innan du tillsätter de passerade tomaterna – lått puttra på låg värme under lock i ca 10 min. Smaka upp med salt och peppar. Lägg i köttbullarna och puttra på låg värme i ca 15 min under lock. Provsmaka för att se att de är klara eller om mer kryddning behövs.
Koka pasta enligt anvisning och servera med polpette och sås. Toppa med parmesan, burrata, olivolja, några drag med svartpepparkvarnen samt några blad färsk basilika.