Av Alexandra Zazzi
Underbara tryffel! Jag behöver inga traditionella juveler, jag vill ha skogens diamant. Det krusar sig i tårna av välbehag när jag doftar färsk vit tryffel. Doften är sensuell och fyller hela rummet. Eldsjälen bakom tryffelns berömmelse i världen var Sig. Giacomo Moira. Han gjorde det geniala draget att skicka en stor vit tryffel till Marilyn Monroe. Detta berättades i alla tidningar och skapade enorma rubriker. Tänk att självaste Marilyn äter vit tryffel! Tryffelns intåg i USA var ett faktum och varje år har stora Casinon i Las Vegas stående order på vit tryffel under högsäsongen. Kilopriset brukar ligga på 35-40.000 kr. Vit tryffel växer endast i Italien och Kroatien. Den vita tryffeln från Alba anses vara den absolut bästa. Zazzis tips: När du gör färsk pastadeg kommer du troligtvis få en del över. Det är svårt att göra mindre än mängden som står för 4 p. Lägg degen väl packad i plast och frys in, den går utmärkt att ta fram och tina.