Recept av Hanna Nilsson
@matlagerskan
En härligt frasigt panerad julskinka med god smak av cidervinägersenap och granskott. Kombineras till fördel med ett medelfylligt, fruktigt och kryddigt rött vin som Segredos de São Miguel Organic.
Recept av Hanna Nilsson
@matlagerskan
En härligt frasigt panerad julskinka med god smak av cidervinägersenap och granskott. Kombineras till fördel med ett medelfylligt, fruktigt och kryddigt rött vin som Segredos de São Miguel Organic.
1 kg
rimmad och kokt julskinka
1
äggula
0,75 dl
cidervinägersenap
1 tsk
majsstärkelse
0,5 tsk
apelsinzest
1,5 dl
panko
2 msk
cidervinägersenap
1 msk
apelsinjuice
2 msk
olivolja
1 msk
spad från granskotten
Salt och peppar
8
små skivor mörkt rågbröd
Färskost
Granskott i lag
Granatäpplekärnor
Recept för 4 personer
Gör så här:
Sätt ugnen på 220 grader.
Skär bort lite av svålen på skinkan om den är väldigt tjock. Blanda samman äggulan med senap, majsstärkelse och apelsinzest. Stryk ut senapsblandningen på skinkan. Strö över panko och tryck försiktigt så att det fastnar överallt – även ner på sidorna.
Griljera i ugnen ca 15 minuter eller tills pankon fått fin gyllne färg.
Blanda senap och apelsinjuice i en vid skål och vispa sedan ner olivoljan – smaksätt med spad från granskotten samt salt och peppar.
Låt skinkan svalna och skär sedan tunna skivor. Bred ett lager färskost på rågbröden. Lägg på skinka och toppa med dressing samt granskott och några granatäpplekärnor.