Panko- och cidervinägersenap griljerad skinka med gransblomsdressing på rågbröd

Recept av Hanna Nilsson
@matlagerskan

En härligt frasigt panerad julskinka med god smak av cidervinägersenap och granskott. Kombineras till fördel med ett medelfylligt, fruktigt och kryddigt rött vin som Segredos de São Miguel Organic.

 

Panko-och-cidervinägersenap-griljerad-skinka-provinum-recept-gastronomi

Ingredienser

  • 1 kg

    rimmad och kokt julskinka

  • 1

    äggula

  • 0,75 dl

    cidervinägersenap

  • 1 tsk

    majsstärkelse

  • 0,5 tsk

    apelsinzest

  • 1,5 dl

    panko

  • Dressing:
  • 2 msk

    cidervinägersenap

  • 1 msk

    apelsinjuice

  • 2 msk

    olivolja

  • 1 msk

    spad från granskotten

  • Salt och peppar

  • 8

    små skivor mörkt rågbröd

  • Färskost

  • Granskott i lag

  • Granatäpplekärnor

Gör så här

Recept för 4 personer

Gör så här:

Sätt ugnen på 220 grader.

Skär bort lite av svålen på skinkan om den är väldigt tjock. Blanda samman äggulan med senap, majsstärkelse och apelsinzest. Stryk ut senapsblandningen på skinkan. Strö över panko och tryck försiktigt så att det fastnar överallt – även ner på sidorna.

Griljera i ugnen ca 15 minuter eller tills pankon fått fin gyllne färg.

Blanda senap och apelsinjuice i en vid skål och vispa sedan ner olivoljan – smaksätt med spad från granskotten samt salt och peppar.

Låt skinkan svalna och skär sedan tunna skivor. Bred ett lager färskost på rågbröden. Lägg på skinka och toppa med dressing samt granskott och några granatäpplekärnor.