Paj på långlagrad prästost i krustader – toppade med kolaglaserade fikon.
Recept framtaget av Matlagerskan
Paj på långlagrad prästost i krustader – toppade med kolaglaserade fikon.
Recept framtaget av Matlagerskan
20 st
krustader
3 dl
riven lagrad prästost
1 dl
creme fraiche
1
ägg
nymalen svartpeppar
4–5 st
fikon
25 g
smör
1 msk
honung
1 nypa
kanel
salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop ägg och creme fraiche och smaksätt med salt och peppar.
Ställ ut krustaderna på en plåt. Lägg riven ost i botten och klicka sedan i äggblandningen – fyll inte riktigt hela krustaden för då rinner det över. Tillaga i ugnen till fin färg – ca 10 minuter.
Smält smöret i en stekpanna, tillsätt honung och koka ihop till en kola – vänd snabbt klyftade fikon i kolan och toppa krustaderna med fikonen – servera!