Paj på långlagrad prästost i krustader

Paj på långlagrad prästost i krustader – toppade med kolaglaserade fikon.

Recept framtaget av Matlagerskan

 

recept-Paj på långlagrad prästost i krustader-provinum

Ingredienser

  • 20 st

    krustader

  • 3 dl

    riven lagrad prästost

  • 1 dl

    creme fraiche

  • 1

    ägg

  • nymalen svartpeppar

  • 4–5 st

    fikon

  • 25 g

    smör

  • 1 msk

    honung

  • 1 nypa

    kanel

  • salt

Gör så här

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop ägg och creme fraiche och smaksätt med salt och peppar.

Ställ ut krustaderna på en plåt. Lägg riven ost i botten och klicka sedan i äggblandningen – fyll inte riktigt hela krustaden för då rinner det över. Tillaga i ugnen till fin färg – ca 10 minuter.

Smält smöret i en stekpanna, tillsätt honung och koka ihop till en kola – vänd snabbt klyftade fikon i kolan och toppa krustaderna med fikonen – servera!