Öppen hummerlasagne med emulsion, pak choi och gröna skott

Recept framtaget av Matlagerskan

recept-hummerlasagne-provinum-charles-heidsieck-blanc-de-blancs

Ingredienser

  • 2

    kokta humrar på ca 300 g styck

  • Hummeremulsion:
  • 300 g

    smör – smält o skira

  • 5

    äggulor

  • 2,5 msk

    citronjuice

  • 3 msk

    hummerfond

  • 0,5 tsk

    tomatpuré

  • salt

  • Grönsaker:
  • 0,5

    zucchini – tunt skivad

  • 3

    stjälkar selleri – tunt skivade

  • 0,5

    liten purjolök (gröna delen) – tunt skivad

  • 25 g

    smör

  • 2 st

    små pakchoi

  • smör och salt till stekning

  • Till servering:
  • gröna skott

  • olivolja

ca 1h

Gör så här

Recept för 4 personer 

Gör så här:

Hummeremulsion:

  • Vispa ihop äggulor, fond och citronjuice i en tjockbottnad kastrull.
  • Värm på försiktigt under vispning tills blandningen börjar tjockna, ta av från spisen.
  • Vispa ner smöret i en tunn stråle. Smaka av med salt.
  • Låt stå i rumstemp tills servering – vispa ev. ner någon matsked vatten om den bli för tjock i konsistensen.

Grönsaker:

  • Fräs grönsakerna i smör, smaka av med salt.
  • Hetta upp stekpannan ordentligt och fräs den kluvna pak choien. Tillsätt sojan sista minuten i stekpannan.

 

Koka upp saltat vatten och blanchera snabbt lasagneplattorna. Lägg upp lasagnen med lager av hummer, grönsaker, pak choi och emulsion.

Toppa med några fina hummerbitar, gröna skott. Smaklig måltid!