Recept av Hanna Nilsson
@matlagerskan
Härligt kryddiga köttbullar med exotiska smaker. Kombineras till fördel med ett medelfylligt, fruktigt och örtigt rött vin med bra syra som Casa Relvas Touriga Nacional, nr: 2809.
Recept av Hanna Nilsson
@matlagerskan
Härligt kryddiga köttbullar med exotiska smaker. Kombineras till fördel med ett medelfylligt, fruktigt och örtigt rött vin med bra syra som Casa Relvas Touriga Nacional, nr: 2809.
400 g
lammfärs
2 msk
ströbröd
1
ägg
0,5 dl
vatten
1
schalottenlök - riven
1 klyfta
vitlök – riven
1 tsk
paprikapulver
1 tsk
hel spiskummin
0,5 tsk
korianderfrön
0,5 tsk
kanel
1 msk
havssalt
1 dl
balsamvinäger
2 msk
soja
1 msk
honung
1 burk
labnebollar i olja
1
granatäpple
1
knippe persilja
Gör så här:
Mortla kryddorna tillsammans med havssalt.
Rör ihop ströbröd med ägg, vatten, kryddor och salt – blanda med lammfärsen. Stek köttbullar som är ca 2 cm i diameter – provstek en och smaka av om mer salt behövs.
Koka ihop balsamvinäger med soja och honung till en sirapslik konsistens det tar en liten stund så låt det stå och bubbla på medelvarm platta.
Montera köttbullarna och labne på cocktailpinnar och lägg ut på ett fat – ringla över dressing och strö över rikligt med granatäpplekärnor och persilja. En mingelrätt som kommer uppskattas av både stora och små – eller kanske blir den en ny favorit på julbordet!
Produkter använda i receptet från Werners Gourmetservice: