Recept skapat av @matlagerskan
Rostad brioche lobster roll med citron- och forellromsdressing. Serveras med en gurk- och dillsallad med friterad schalottenlök.
Servera gärna tillsammans med ett smakrikt och torrt vitt vin eller torrt mousserande.
Recept skapat av @matlagerskan
Rostad brioche lobster roll med citron- och forellromsdressing. Serveras med en gurk- och dillsallad med friterad schalottenlök.
Servera gärna tillsammans med ett smakrikt och torrt vitt vin eller torrt mousserande.
2 st
humrar - kokta - skalade och plockade
2
selleristjälkar
2
salladslökar
0,5
citron – zest och juice
1,5 dl
majonnäs
2 msk
forellrom
0,5
gurka
1 msk
citronsaft
1
knippe dill
2
schalottenlökar
5 dl
raps- eller solrosolja
Salt
4 st
briochebröd
forellrom
gräslök
ätbara blommor
Recept för 4 personer
Gör så här:
Plocka ur köttet ur humrarna. Skiva selleri och salladslök – blanda med hummer, citron, majonnäs och löjrom – smaka av med salt.
Skär gurkorna i tunna skivor på längden. Dressa de tunna gurkskivorna med citronsaft och plocka dillen i fina små vippor.
Hetta upp oljan till 180 grader och fritera den tunt skivade schalottenlöken tills den är helt gyllne och krispig – låt rinna av på hushållspapper och salta.
Stek på brödet och lägg sedan upp hummerröran i dessa. Toppa med gurka, dill, krispig lök samt lite extra forellrom, gräslök och blommor.
Smaklig måltid!