Lobster roll med citron- och forellromsdressing

Recept skapat av @matlagerskan

Rostad brioche lobster roll med citron- och forellromsdressing. Serveras med en gurk- och dillsallad med friterad schalottenlök.
Servera gärna tillsammans med ett smakrikt och torrt vitt vin eller torrt mousserande.

recept-lobster-roll-provinum-gastronomi

Ingredienser

  • Hummerröra:
  • 2 st

    humrar - kokta - skalade och plockade

  • 2

    selleristjälkar

  • 2

    salladslökar

  • 0,5

    citron – zest och juice

  • 1,5 dl

    majonnäs

  • 2 msk

    forellrom

  • Sallad:
  • 0,5

    gurka

  • 1 msk

    citronsaft

  • 1

    knippe dill

  • Friterad lök:
  • 2

    schalottenlökar

  • 5 dl

    raps- eller solrosolja

  • Salt

  • Till servering:
  • 4 st

    briochebröd

  • forellrom

  • gräslök

  • ätbara blommor

60 min

Gör så här

Recept för 4 personer

Gör så här:

Plocka ur köttet ur humrarna. Skiva selleri och salladslök – blanda med hummer, citron, majonnäs och löjrom – smaka av med salt.

Skär gurkorna i tunna skivor på längden. Dressa de tunna gurkskivorna med citronsaft och plocka dillen i fina små vippor.

Hetta upp oljan till 180 grader och fritera den tunt skivade schalottenlöken tills den är helt gyllne och krispig – låt rinna av på hushållspapper och salta.

Stek på brödet och lägg sedan upp hummerröran i dessa. Toppa med gurka, dill, krispig lök samt lite extra forellrom, gräslök och blommor.

Smaklig måltid!