Denna goda kycklinggryta efter ungersk inspiration passar lika väl till pasta som potatis, i glaset har vi givetvis Château La Rame 2019.
Denna goda kycklinggryta efter ungersk inspiration passar lika väl till pasta som potatis, i glaset har vi givetvis Château La Rame 2019.
1 stor
Kyckling
2 st
Lökar
1 st
Tomatpuré
1 kopp
Crème fraîche
1 knippe
Timjan
3-4 st
Lagerblad
1 st
Paprika
Salt och peppar
Smör
Château La Rame 2019
Svetta den skurna löken
Stycka kycklingen och lägg bitarna i en ugnsform med lök för att bryna på varje sida några minuter på medelvärme.
Ta ut dem ur formen och lägg dem åt sidan på en tallrik.
Avglasera grytan med Château La Rame vin och blanda innehållet i tomatpuré med ljummet vatten för att få en liknande konsistens som en velouté.
Häll i grytformen med låg värme.
Garnera generöst med paprika.
Tillsätt salt, peppar, timjangrenen och lagerbladen.
Släpp sedan några bitar och täck dem med sås. Låt stuva på låg värme och halvt täckt under 50
min.
5 minuter före slutet, blanda in 2 stora skedar crème fraîche.