Receptet skapat av Matlagerskan

Krispiga tacos med jalapeño-ostcrème, grillad halloumi, halloumichips & grön tomatsalsa

En modern och vegetarisk tolkning av street food som är både fräsch, smakrik och beroendeframkallande.

Recept-tacos-pais

Ingredienser

  • 8 st

    små tortillabröd

  • olja till pensling av tortillan

  • Salsa:
  • 2

    stora gröna tomater

  • 1

    kruka färsk koriander

  • 2

    salladslökar

  • 0,5

    grön chili

  • 1

    lime -juice och zest

  • 3 msk

    olivolja

  • salt

  • jalapeño-ostcrème:
  • 300 g

    cream cheese

  • 0,5–1 dl

    finhackade inlagda jalapeños (välj styrka genom att smaka av)

  • 2 dl

    riven cheddar

  • 2 dl

    riven mozzarella

  • 1 nypa

    salt

  • Halloumi-chips:
  • 2 paket

    halloumi

Gör så här

Recept för 4 personer

Gör så här:

Salsa: Finhacka tomater, koriander, salladslök och chili. Blanda med limesaft, lite olivolja och salt. Låt stå svalt till servering.

Ostcrème: Mixa färskost med jalapeño, vitlök, lime och en nypa salt. Ställ i kylen.

Halloumi-chips: Sätt ugnen på 225 °C. Hyvla halloumin tunt med osthyvel/mandolin. Lägg på bakplåtspapper och grädda ca 7 minuter tills gyllene och krispiga. Låt svalna.

Tacobröd: Höj ugnen till maxgrill. Bred jalapeño-ostcrème på halva tortillabröden och vik till halvmånar. Pensla kanterna med lite vatten så de fäster, sedan utsidan med olja. Grilla i ugnen ca 10 minuter tills gyllene och krispiga.

Grillad halloumi: Skär resten av halloumin i skivor och grilla hastigt i het panna eller på grill.

Servering: Öppna tacobröden försiktigt, fyll med grillad halloumi och salsa. Toppa med halloumi-chips för extra crunch. Servera genast med extra salsa och ostcrème vid sidan.

Smaklig måltid!