Krispiga tacos med jalapeño-ostcrème, grillad halloumi, halloumichips & grön tomatsalsa
En modern och vegetarisk tolkning av street food som är både fräsch, smakrik och beroendeframkallande.
En modern och vegetarisk tolkning av street food som är både fräsch, smakrik och beroendeframkallande.
Den lena ostcrèmen med jalapeño bjuder på krämighet och hetta, halloumin adderar både sälta och fyllighet, medan den gröna tomatsalsan ger friskhet och syra vilket matchar vinet väl som bjuder på kryddiga toner och en frisk syra.
Till Systembolaget8 st
små tortillabröd
olja till pensling av tortillan
2
stora gröna tomater
1
kruka färsk koriander
2
salladslökar
0,5
grön chili
1
lime -juice och zest
3 msk
olivolja
salt
300 g
cream cheese
0,5–1 dl
finhackade inlagda jalapeños (välj styrka genom att smaka av)
2 dl
riven cheddar
2 dl
riven mozzarella
1 nypa
salt
2 paket
halloumi
Recept för 4 personer
Gör så här:
Salsa: Finhacka tomater, koriander, salladslök och chili. Blanda med limesaft, lite olivolja och salt. Låt stå svalt till servering.
Ostcrème: Mixa färskost med jalapeño, vitlök, lime och en nypa salt. Ställ i kylen.
Halloumi-chips: Sätt ugnen på 225 °C. Hyvla halloumin tunt med osthyvel/mandolin. Lägg på bakplåtspapper och grädda ca 7 minuter tills gyllene och krispiga. Låt svalna.
Tacobröd: Höj ugnen till maxgrill. Bred jalapeño-ostcrème på halva tortillabröden och vik till halvmånar. Pensla kanterna med lite vatten så de fäster, sedan utsidan med olja. Grilla i ugnen ca 10 minuter tills gyllene och krispiga.
Grillad halloumi: Skär resten av halloumin i skivor och grilla hastigt i het panna eller på grill.
Servering: Öppna tacobröden försiktigt, fyll med grillad halloumi och salsa. Toppa med halloumi-chips för extra crunch. Servera genast med extra salsa och ostcrème vid sidan.
Smaklig måltid!