Recept framtaget av Matlagerskan
Recept framtaget av Matlagerskan
800 g
oxfilé
1 tsk
salt
1 tsk
svartpeppar
1 tsk
kaffe - malt mellanrostat
1 dl
belugalinser
1 dl
morot - fint tärnad
1 dl
rotselleri – fint tärnad
2 st
schalottenlökar – finhackade
2 msk
smör
3,5 dl
rött vin
4 dl
kalvbuljong
salt och peppar
majsstärkelse
Recept för 4 personer
Gör så här:
Koka linser, morot och rotselleri i saltat vatten i 20 minuter. Låt rinna av i durkslag.
Fräs den hackade löken med kryddorna i en matsked smör. Slå på vinet och låt reducera till halva mängden. Slå på kalvbuljongen och låt koka ner till hälften igen. Sila av såsen. Smaka av med salt och smör. Red av med lite Maizena. Rör ner linserna och grönsakerna.
Värm upp grillen till ca 120–130 grader (alt. ugn). Putsa bort ev. hinnor på köttet. Blanda salt, peppar och kaffe – fördela på en skärbräda och rulla köttet i blandningen. Grilla på köttet runt om och sätt sedan på locket på grillen. Låt köttet komma upp i 55 grader – låt vila minst 15 minuter innan det skärs upp och serveras med ragun.
Smaklig måltid!