Grillad oxfilé på belugalinsragu

Recept framtaget av Matlagerskan

recept-grillad-oxfilé-belugalinsragu-biondi-santi-provinum

Ingredienser

  • 800 g

    oxfilé

  • 1 tsk

    salt

  • 1 tsk

    svartpeppar

  • 1 tsk

    kaffe - malt mellanrostat

  • Ragu:
  • 1 dl

    belugalinser

  • 1 dl

    morot - fint tärnad

  • 1 dl

    rotselleri – fint tärnad

  • 2 st

    schalottenlökar – finhackade

  • 2 msk

    smör

  • 3,5 dl

    rött vin

  • 4 dl

    kalvbuljong

  • salt och peppar

  • majsstärkelse

Gör så här

Recept för 4 personer

Gör så här:

Koka linser, morot och rotselleri i saltat vatten i 20 minuter. Låt rinna av i durkslag.
Fräs den hackade löken med kryddorna i en matsked smör. Slå på vinet och låt reducera till halva mängden. Slå på kalvbuljongen och låt koka ner till hälften igen. Sila av såsen. Smaka av med salt och smör. Red av med lite Maizena. Rör ner linserna och grönsakerna.

Värm upp grillen till ca 120–130 grader (alt. ugn). Putsa bort ev. hinnor på köttet. Blanda salt, peppar och kaffe – fördela på en skärbräda och rulla köttet i blandningen. Grilla på köttet runt om och sätt sedan på locket på grillen. Låt köttet komma upp i 55 grader – låt vila minst 15 minuter innan det skärs upp och serveras med ragun.

Smaklig måltid!