Receptet skapat av Matlagerskan

Galette med rostade grönsaker och rödbetshummus

Ett recept för varma vår- och sommarnätter! En gallette är enkel att förberedda men passar lika bra på festen som till vardags.

Casa-relvas-galette-rödvin-portugal-systembolaget-prisvärt

Ingredienser

  • 1 knippe

    små rödlökar

  • 1 knippe

    små morötter

  • 1

    zucchini

  • 2

    röda paprikor

  • 1 burk

    kronärtskockshjärtan

  • 2

    vitlöksklyftor - rivna

  • 1 tsk

    rökt paprikapulver

  • 1 tsk

    timjan

  • 2 msk

    olivolja

  • salt och peppar

  • 1–2

    färdiga runda pajdegar

  • uppvispat ägg till pensling

  • Hummus
  • 300 g

    kokta kikärtor

  • 1

    vitlöksklyfta

  • 2–3

    kokta rödbetor

  • 1 msk

    tahini

  • 0,5

    citron – zest och juice

  • 3 msk

    olivolja

  • salt och peppar

  • Till servering
  • fetaost

  • örter

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta, ansa och lägg ut grönsakerna på en plåt – blanda runt med kryddor och olja och rosta sedan i ugnen till de är helt mjuka och fått fin färg. Sätt ugnen på 220 grader. Låt grönsakerna svalna något innan det läggs i motten av degen – vik upp kanterna runt om och pensla med uppvispat ägg. Grädda galetten i 15–20 minuter tills den har fin färg. Mixa kikärtor, vitlök, rödbetor, tahini, citron och olivolja så slätt och fint som möjligt – smaka av med salt och peppar. Smula lite fetaost och örter över pajen och servera med hummusen.