Galette med rostade grönsaker och rödbetshummus
Ett recept för varma vår- och sommarnätter! En gallette är enkel att förberedda men passar lika bra på festen som till vardags.
Ett recept för varma vår- och sommarnätter! En gallette är enkel att förberedda men passar lika bra på festen som till vardags.
Vinet bjuder direkt på en bred aromatik och rik frukt trots i ett nyanserat utförande, frukten går åt björnbärs och svarta vinbär tillsammans med en läcker kryddighet som drar åt viol och salvia. Avslutet är långt och balanserat med fin fruktighet och fräschör.
Till Systembolaget1 knippe
små rödlökar
1 knippe
små morötter
1
zucchini
2
röda paprikor
1 burk
kronärtskockshjärtan
2
vitlöksklyftor - rivna
1 tsk
rökt paprikapulver
1 tsk
timjan
2 msk
olivolja
salt och peppar
1–2
färdiga runda pajdegar
uppvispat ägg till pensling
300 g
kokta kikärtor
1
vitlöksklyfta
2–3
kokta rödbetor
1 msk
tahini
0,5
citron – zest och juice
3 msk
olivolja
salt och peppar
fetaost
örter
Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta, ansa och lägg ut grönsakerna på en plåt – blanda runt med kryddor och olja och rosta sedan i ugnen till de är helt mjuka och fått fin färg. Sätt ugnen på 220 grader. Låt grönsakerna svalna något innan det läggs i motten av degen – vik upp kanterna runt om och pensla med uppvispat ägg. Grädda galetten i 15–20 minuter tills den har fin färg. Mixa kikärtor, vitlök, rödbetor, tahini, citron och olivolja så slätt och fint som möjligt – smaka av med salt och peppar. Smula lite fetaost och örter över pajen och servera med hummusen.