Frasig polenta toppad med Pernil
Servera denna frasiga polenta toppad med Pernil (Chilensk långbakad fläskbog) samt puré på grillad majs med vinet Rustico Cinsault från Bouchon.
Servera denna frasiga polenta toppad med Pernil (Chilensk långbakad fläskbog) samt puré på grillad majs med vinet Rustico Cinsault från Bouchon.
De kryddiga inslagen i vinet möter smakerna i fläskbogen på ett utmärkt sätt.
Läs mer om vinet2 kg
fläskbog/lägg – rimmad med ben
0,5
citron – zest och juice
1,5 msk
riven vitlök
1,5 tsk
sambal oelek
2 tsk
oregano
1 tsk
spiskummin
2 tsk
paprikapulver rökt
2 tsk
torkade korianderfrön (mortlade)
1
stor gul lök - riven
0,5 dl
olivolja
0,5 dl
rödvinsvinäger
1 tsk
salt
2 dl
majskorn
1 msk
olja
1
vitlöksklyfta
2 msk
cremefraiche
salt
4 dl
vatten
1,5 msk
grönsaksfond
1,2 dl
polenta
25 g
smör
1 dl
riven lagrad ost
olivolja, milda chiliflakes och salt
sky
koriander
Recept för 4 personer – Tidsåtgång: ca 50 min +4 timmar i ugn
Gör så här:
Smaklig måltid!