Färskpotatis och primörer med havskräftor och miso- och citronsmetana
Här hittar du ett enkelt recept med våren och sommarens smaker, som passar både vardagen och festen.
Här hittar du ett enkelt recept med våren och sommarens smaker, som passar både vardagen och festen.
Charles Heidsieck Brut Réserve passar utmärkt till havskräftor och andra skaldjur. Champagnens friska syra balanserar havskräftornas naturliga sötma och milda sälta, vilket skapar en harmonisk smakupplevelse.
Till Systembolaget16–20
kokta havskräftor
1 kg
färskpotatis (eller delikatesspotatis)
1 knippe
späda morötter
1 knippe
sparris
1 knippe
rädisor
1 knippe
smålök
100 g
sockerärtor
50 g
smör
salt
dill
2,5 dl
smetana
0,5 citron
zest och juice
1,5 msk
misopaste
gröna skott
ätbara blommor
skivad citron
Blanda smetanan med citron och miso – smaka av och låt stå svalt.
Koka potatisen i saltat vatten, häll av, sätt på locket och låt stå medan övriga grönsaker tillagas.
Koka upp en stor kastrull med lättsaltat vatten. Lägg först i morötterna, vänta några minuter och lägg sedan i sparrisen och löken. Vänta ytterligare några minuter innan ärtorna och rädisorna läggs i det kokande vattnet – vänta en minut och häll sedan av och spola snabbt med kallt vatten så färgerna bibehålls på grönsakerna.
Bryn smöret och tillsätt lite salt – slunga potatisen och de övriga grönsakerna i smöret.
Lägg upp grönsakerna som en krans på ett stort fat, lägg havskräftorna i mitten och dekorera med gröna skött, ätbara blommor och tunna citronskivor. Servera med smetanan.