Receptet skapat av Matlagerskan

Ceviche bowl med quinoa

Här är ett snabbt och smakrikt recept på en ceviche bowl med quinoa. Perfekt både mitt i veckan men även till helgen och festen. Lätt att förbereda till många gäster.

Ceviche-sancerre-bowl-rose

Ingredienser

  • 150 g

    lax

  • 150 g

    vit fisk - torsk, gös eller sej till exempel

  • 0,5 tsk

    salt

  • 1

    röd eller grön chili - medelstark

  • 2–3

    lime – juice från alla och zest från en halv

  • 1

    vitlöksklyfta

  • 1,5 tsk

    riven färsk ingefära

  • 1

    mango – fint tärnad

  • 1,5

    avokado – fint skivad eller tärnad

  • 2

    salladslökar – fint hackad

  • 1 kruka

    koriander

  • 2 dl

    svart quinoa

Gör så här

Tärna fisken i ca 1×1 cm stora bitar och lägg i en skål, blanda med salt. Finhacka chilin, spara några fina små skivor till dekoration, blanda med juice och zest från lime – tillsätt riven vitlök och ingefära. Häll limeblandningen över fisken och låt stå i kyl till servering – minst 20 min. Skär mango, avokado och finhacka salladslök.

Koka quinoan enligt anvisningar på förpackningen – häll av och blanda med lite olivolja och låt svalna.

Lägg upp allt och servera genast.