Ceviche bowl med quinoa
Här är ett snabbt och smakrikt recept på en ceviche bowl med quinoa. Perfekt både mitt i veckan men även till helgen och festen. Lätt att förbereda till många gäster.
Här är ett snabbt och smakrikt recept på en ceviche bowl med quinoa. Perfekt både mitt i veckan men även till helgen och festen. Lätt att förbereda till många gäster.
Vinet har av en härlig fruktig aromatik av hallon och svarta vinbär. I munnen mötes de röda och mörka bären upp till en läcker fruktighet tillsammans med ett tydligt mineralutryck.
Till Systembolaget150 g
lax
150 g
vit fisk - torsk, gös eller sej till exempel
0,5 tsk
salt
1
röd eller grön chili - medelstark
2–3
lime – juice från alla och zest från en halv
1
vitlöksklyfta
1,5 tsk
riven färsk ingefära
1
mango – fint tärnad
1,5
avokado – fint skivad eller tärnad
2
salladslökar – fint hackad
1 kruka
koriander
2 dl
svart quinoa
Tärna fisken i ca 1×1 cm stora bitar och lägg i en skål, blanda med salt. Finhacka chilin, spara några fina små skivor till dekoration, blanda med juice och zest från lime – tillsätt riven vitlök och ingefära. Häll limeblandningen över fisken och låt stå i kyl till servering – minst 20 min. Skär mango, avokado och finhacka salladslök.
Koka quinoan enligt anvisningar på förpackningen – häll av och blanda med lite olivolja och låt svalna.
Lägg upp allt och servera genast.