Recept skapat av Matlagerskan
Recept skapat av Matlagerskan
600 g
biff med kappa
Salt och peppar
2 msk
Smör till stekning
20 st
små goda cocktailtomater
50 g
ruccola
1 dl
rostade pinjenötter
tunt skivad parmesan
olivolja
balsamvinäger
100 g
mascarpone
2 dl
finrivenriven parmesan
salt och svartpeppar
olivolja
Sätt ugnen på 110 grader.
Salta och peppra köttet runt om (rikligt.)
Stek eller grilla köttet tills det får en fin yta. Baka av köttet i ugnen till en innertemperatur på 56 grader. Låt köttet vila minst 10 minuter innan det skivas upp tunt tvärs över fibrernas riktning.
Sätt ugnen på maxgrill – lägg tomaterna på en plåt och rosta i ugnen några min tills de får lite färg eller lägg tomaterna på grillen.
Rör ihop mascarpone med riven parmesan och smaka av med salt och peppar. Toppa med lite olivolja.
Rosta pinjenötterna lätt i en panna.
Lägg upp köttet på en bädd av ruccola och tomater. Toppa med olivolja, balsamvinäger, pinjenötter och parmesan.