Biff Tagliata

Recept skapat av Matlagerskan

biff-tagliata-barolo-provinum

Ingredienser

  • 600 g

    biff med kappa

  • Salt och peppar

  • 2 msk

    Smör till stekning

  • 20 st

    små goda cocktailtomater

  • 50 g

    ruccola

  • 1 dl

    rostade pinjenötter

  • tunt skivad parmesan

  • olivolja

  • balsamvinäger

  • Mascarpone & parmesankräm
  • 100 g

    mascarpone

  • 2 dl

    finrivenriven parmesan

  • salt och svartpeppar

  • olivolja

Gör så här

Så här gör du Biff Tagliata

Sätt ugnen på 110 grader.

Salta och peppra köttet runt om (rikligt.)

Stek eller grilla köttet tills det får en fin yta. Baka av köttet i ugnen till en innertemperatur på 56 grader. Låt köttet vila minst 10 minuter innan det skivas upp tunt tvärs över fibrernas riktning.

Sätt ugnen på maxgrill – lägg tomaterna på en plåt och rosta i ugnen några min tills de får lite färg eller lägg tomaterna på grillen.

Rör ihop mascarpone med riven parmesan och smaka av med salt och peppar. Toppa med lite olivolja.

Rosta pinjenötterna lätt i en panna.

Lägg upp köttet på en bädd av ruccola och tomater. Toppa med olivolja, balsamvinäger, pinjenötter och parmesan.