Baobun med krispigt gochujangfläsk samt fänkålssallad med yuzu och koriander

Hetta och umami som passar perfekt med Kloster Eberbach Riesling Spätlese.
Flera av produkterna i receptet återfinns hos @risbergimport och @wernersgourmetservice.

Recept-baobun-provinum-gastronomi

Ingredienser

  • 600 g

    lättrimmat fläsk utan svål – skivat

  • 3 msk

    goschujang (fermenterad chilipaste) från Risberg

  • 0,5 dl

    ljus soja

  • 1

    vitlöksklyfta – riven

  • 1 tsk

    sesamolja

  • 2 cm

    ingefära – riven

  • 1 tsk

    chiliflakes

  • 2 st

    fänkål

  • 0,5

    gurka

  • 0,5 dl

    yuzujuice (från Risberg)

  • 2 msk

    olja

  • 1 tsk

    salt

  • 1 tsk

    goshugari – koreanska chiliflakes (från Risberg)

  • 1 knippe

    koriander

  • Till servering:
  • 12 st

    baobuns

  • Hoisinsås

Gör så här

Recept för 4 personer

Gör så här:

Sätt ugnen på 170 grader. Rör ihop goschujang med soja, vitlök, sesamolja,chili och ingefära. Gnid in fläsket noga med marinaden och låt ligga minst 30 min.

Lägg ut fläsket en och en i rader på en plåt. Stek i ugnen tills de är krispiga – ca 40 min.

Ta ut och lägg på hushållspapper som suger upp överskottsfett.

Hyvla fänkål och gurka tunt på en mandolin. Blanda en dressing av yuzu, olja, salt, Gochugari och finhackad koriander och blanda med grönsakerna. Låt stå svalt en stund.

Ånga baobuns, ta fram Hoisinsås och servera allt tillsammans.

Smaklig måltid!

Tack för att du svarade på vår kundundersökning:

NaN %
NaN %

Har du provat receptet?

Ja
Nej