Hetta och umami som passar perfekt med Kloster Eberbach Riesling Spätlese.
Flera av produkterna i receptet återfinns hos @risbergimport och @wernersgourmetservice.
Hetta och umami som passar perfekt med Kloster Eberbach Riesling Spätlese.
Flera av produkterna i receptet återfinns hos @risbergimport och @wernersgourmetservice.
600 g
lättrimmat fläsk utan svål – skivat
3 msk
goschujang (fermenterad chilipaste) från Risberg
0,5 dl
ljus soja
1
vitlöksklyfta – riven
1 tsk
sesamolja
2 cm
ingefära – riven
1 tsk
chiliflakes
2 st
fänkål
0,5
gurka
0,5 dl
yuzujuice (från Risberg)
2 msk
olja
1 tsk
salt
1 tsk
goshugari – koreanska chiliflakes (från Risberg)
1 knippe
koriander
12 st
baobuns
Hoisinsås
Recept för 4 personer
Gör så här:
Sätt ugnen på 170 grader. Rör ihop goschujang med soja, vitlök, sesamolja,chili och ingefära. Gnid in fläsket noga med marinaden och låt ligga minst 30 min.
Lägg ut fläsket en och en i rader på en plåt. Stek i ugnen tills de är krispiga – ca 40 min.
Ta ut och lägg på hushållspapper som suger upp överskottsfett.
Hyvla fänkål och gurka tunt på en mandolin. Blanda en dressing av yuzu, olja, salt, Gochugari och finhackad koriander och blanda med grönsakerna. Låt stå svalt en stund.
Ånga baobuns, ta fram Hoisinsås och servera allt tillsammans.
Smaklig måltid!
Tack för att du svarade på vår kundundersökning:
Har du provat receptet?